den kända LCHF-kålpuddingen
okej, kan hålla med om att det inte ser ut som eller låter som det godaste ni smakat, men kan lova er att det är!
8 portioner
efter 30 minuter, häll av den överblivna vätskan (buljongen) från långpannan ner i såsen.
sätt in långpannan i ugnen ytterligare 15 minuter!

det är också väldigt enkelt att tillaga, så delar med mig av receptet här och sen smiter jag iväg och kvälls-simmar med A&C!

8 portioner
1,5 kg vitkål
50 g smör
stek den strimlade vitkålen i smör, den ska bli mjuk och få fin knäckig färg.
1 kg köttfärs (helst blandfärs)
3 dl grädde
2 st ägg
250 g keso (en hel stor burk)
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
blanda ihop allt detta i en stor bunke och tillsätt den stekta vitkålen!
bred ut allt jämnt i en långpanna och skär i 8 st portionsbitar.
5 dl vatten
1 msk buljongpulver
(ett bra val för oss GI/LCHF-anhängare är knorrs buljong-gelé med lågt kolhydratvärde, ca 20kr för 8 st)
häll vattnet blandat med den smälta buljongen över köttfärsblandningen!
(det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men det kokar in)
sätt in i ugnen 200 grader, 30 minuter.
koka under tiden upp såsen
5 dl grädde
soja, salt och peppar efter smak!
3 msk puck-ost (är inte speciellt vanligt och inte heller enkelt att får tag på, men otroligt gott, med lite kolhydrater gör såsen tjock och smakrik. får ni inte tag i det så är det inte ett måste, använd eventuellt philladelphia-ost)
5 dl grädde
soja, salt och peppar efter smak!
3 msk puck-ost (är inte speciellt vanligt och inte heller enkelt att får tag på, men otroligt gott, med lite kolhydrater gör såsen tjock och smakrik. får ni inte tag i det så är det inte ett måste, använd eventuellt philladelphia-ost)
efter 30 minuter, häll av den överblivna vätskan (buljongen) från långpannan ner i såsen.
sätt in långpannan i ugnen ytterligare 15 minuter!
servera gärna med önos lågkalori lingonsylt, endast 6g kolhydrater/100 g!
Kommentarer
Trackback