morgonträning

upp tidigt idag för step klockan sju med annie. sista morgonträningen på friskis för denna terminen, synd!
alltid annars har jag börjat klockan åtta på tosdagar, så har inte kunnat träna tidigt då, men nu när jag är ledig så kunde hänga med hurtiga annie, och det var riktigt skönt! så nu har jag precis duschat, annie står just nu i duschen och kaffet är färdigt, så nu ska vi äta frukost!


(helt seriös bild från i somras)

HELG!

när jag gick hem från skolan idag så kunde jag se fram emot en långhelg, torsdag-söndag! min klass är lediga imorgon och på fredag, superskönt.. och på söndag flyttar jag in hos annie och ska leka lite mamma åt henne. laga mat och osv, fråga mig inte vad jag ger mig in på, eftersom hon kommer klaga på vad jag än lagar. hon är den som verkligen inte förstår denna kosten, haha! men det spelar ingen roll för hon är bra ändå!
nu ska jag ta en dusch, skivstång/stepen var dunderjobbig idag, men alltid lika rolig.

trött som få men det blir ge-kås ändå!

påtal om ingenting så var det besöksrekord här på bloggen igår, hela 22 personer.. haha!
sen är det en sak mina vänner inte förstår, det kanske inte ni som läser detta gör heller, så jag förklarar det nu!

GI/LCHF-kosten som jag äter ser väldigt onyttig ut med allt fett osv, hur kan det vara nyttigt och hälsosamt?
förklaringen, eller hemligheten är att man äter mycket fett för att man ska bli mätt när man inte äter många kolhydrater. man kan säga att fettet ersätter kolhydraterna och då undrar ni, men det är ju fortfarande fett, hur kan det någonsin bli nyttigt?
jo, kolhydraterna ser till att det tillverkas insulin i kroppen vilket öppnar upp fettcellerna,  där lagrar kroppen det fettet vi äter och du blir tjock. om du då inte äter några, eller väldigt lite kolhydrater och bra fetter så tillverkas det inget insulin och allt det fettet du äter lagras inte i kroppen, plus att du håller dig mätt länge, smart va?
stekt fläskfile med ugnsgratinerade grönsaker, stekt päron och ädelostsås

detta är matlagningen från i söndags, kombinationen utav päron och ädelost är ljuvlig!
enkelt är det också; stek fläskfile och päron i varsin stekpanna, koka upp såsen med ädelost i och kör in broccoli med blomkål i ugnen.
själv tycker jag inte att det behövs något recept till detta, utan testa lite och höfta er fram!

så, nu ska jag titta på förra veckans desperate housewives så man är redo för kvällens avsnitt, sen kör vi roadtripp till ge-kås!

LUNCH & PA


rättikagratäng med chermoula-kyckling, sockerärtor & skysås

500 g rättika (skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor)
2 st gula lökar (skalade i skivor)
3 pressade vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche 
200 g philedelphiaost
4 dl vispgrädde 
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl cheddarost, riven (eller annan smakrik hårdost)

värm ugnen till 100 grader. 
koka upp vatten med salt och koka rättikan i 5 minuter. 
häll av vattnet. 
varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform. 
blanda crème fraiche, philedelphiaost och grädde, tillsätt salt och svartpeppar. 
fördela gräddblandningen över rättikan och även i mellan rättikan. 
gratinera gratängen i drygt 1 timma.
när den börjar få färg och kännas mjuk, ta ut ur ugnen och lägg på den rivna osten. 
gratinera i ugnen några minuter till, tills osten fått fin färg och konsistens.
vitlök kan uteslutas vid t.ex lunch!

kycklingen kryddade jag med denna goda krydda!


nu ska jag återgå till mitt projektarbete som handlar om att starta en GI-restaurang. det var faktiskt lite därför jag startade denna blogg, men mestadels för att jag tycker att det är jätteroligt och spännande att laga mat och vill gärna dela med mig av mina recept så att ni också tycker att det är kul att laga mat, för det är det!

gå gärna med i min intressekoll på facebook här:
http://www.facebook.com/event.php?eid=207909039225284



en perfekt start på dagen

godmorgon solstrålar! här skiner solen in genom köksfönstret där jag sitter och äter frukost efter att ha kört mamma till jobbet och solat. jag har bara en lektion på 40 minuter idag klockan 10.50 så ska försöka hinna jobba massor med projektarbetet innan det, och efter.. berättar mer vad det handlar om senare!

egg&bacon á la anna till frukost

detta är hur smidigt som helst att tillaga och förbereda inför alla veckans frukostar!


4 portioner

2 paket bacon (2x140g)
8 st ägg
1 dl grädde
salt&peppar

klipp isär baconen och stek tills dom blivit knapriga. fördela ut i 4 portioner utan att hälla av det överblivna fettet, ställ tillbaka stekpannan på spisen och tillsätt en liten klick smör. knäck nu alla äggen där i och smaksätt med salt och peppar. rör om och tillsätt grädden när äggen precis har stelnat, voilá!

18-23

jag har kommit på att det bästa med att ha en egen blogg är att man slipper bli face-rapad och det sämsta är att man istället får klagomål på dålig uppdatering, så det går väl på ett ut!
iallfall, efter en dag bestående av en mysig lördagskaffe med A,M&M och jobb så har äntligen funnit min plats - sackosäcken! med en GI-tacotallrik i förhoppning av ett avsnitt 90210, gossip girl eller OTH. men till min inte så stora förvåning har jag (sveriges största serienörd), inte ett enda kvar att kolla på. så nu sitter jag här och funderar på om jag ska skaffa mig ännu en serie att följa, eller om jag ska tag i mitt liv, just här kommer jag på mig själv: (vampire diaries 22 sekunder kvar..)

som tur är hinner jag inte kolla på det.. nu!
bror ringde precis och bad mig leka taxi för polisen hade stängt någon fjortis-fest, i himle..
bara att plocka fram gps:en!
bilder från lördags-fikan innan idag!

den kända LCHF-kålpuddingen

okej, kan hålla med om att det inte ser ut som eller låter som det godaste ni smakat, men kan lova er att det är!
det är också väldigt enkelt att tillaga, så delar med mig av receptet här och sen smiter jag iväg och kvälls-simmar med A&C!


8 portioner

1,5 kg vitkål
50 g smör

stek den strimlade vitkålen i smör, den ska bli mjuk och få fin knäckig färg.


1 kg köttfärs (helst blandfärs)

3 dl grädde
2 st ägg
250 g keso (en hel stor burk)
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar

blanda ihop allt detta i en stor bunke och tillsätt den stekta vitkålen!
bred ut allt jämnt i en långpanna och skär i 8 st portionsbitar.


5 dl vatten

1 msk buljongpulver
(ett bra val för oss GI/LCHF-anhängare är knorrs buljong-gelé med lågt kolhydratvärde, ca 20kr för 8 st)


häll vattnet blandat med den smälta buljongen över köttfärsblandningen!
(det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men det kokar in)
sätt in i ugnen 200 grader, 30 minuter.


koka under tiden upp såsen

5 dl grädde
soja, salt och peppar efter smak!
3 msk puck-ost (är inte speciellt vanligt och inte heller enkelt att får tag på, men otroligt gott, med lite kolhydrater gör såsen tjock och smakrik. får ni inte tag i det så är det inte ett måste, använd eventuellt philladelphia-ost)


 


efter 30 minuter, häll av den överblivna vätskan (buljongen) från långpannan ner i såsen.
sätt in långpannan i ugnen ytterligare 15 minuter!

servera gärna med önos lågkalori lingonsylt, endast 6g kolhydrater/100 g!


Önos

agree to disagree

jaha, hej och välkommna till den andra bloggen i mitt liv. som ni kanske förstår blev det första försöket för två år sedan misslyckat, så vi får hoppas detta går bättre! hade planerat att det första inlägget skulle vara sten-seriöst och att jag skulle skriva en lång presention om mig och visa mitt senaste mästerverk inom matlagning. men det får bli en annan gång, eller inte alls gällande det förstnämnda!
istället får detta bli en lätt start där ni tar del av den photo-session vi hade kul med igår när vi testade min G12:

RSS 2.0