den kända LCHF-kålpuddingen

okej, kan hålla med om att det inte ser ut som eller låter som det godaste ni smakat, men kan lova er att det är!
det är också väldigt enkelt att tillaga, så delar med mig av receptet här och sen smiter jag iväg och kvälls-simmar med A&C!


8 portioner

1,5 kg vitkål
50 g smör

stek den strimlade vitkålen i smör, den ska bli mjuk och få fin knäckig färg.


1 kg köttfärs (helst blandfärs)

3 dl grädde
2 st ägg
250 g keso (en hel stor burk)
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar

blanda ihop allt detta i en stor bunke och tillsätt den stekta vitkålen!
bred ut allt jämnt i en långpanna och skär i 8 st portionsbitar.


5 dl vatten

1 msk buljongpulver
(ett bra val för oss GI/LCHF-anhängare är knorrs buljong-gelé med lågt kolhydratvärde, ca 20kr för 8 st)


häll vattnet blandat med den smälta buljongen över köttfärsblandningen!
(det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men det kokar in)
sätt in i ugnen 200 grader, 30 minuter.


koka under tiden upp såsen

5 dl grädde
soja, salt och peppar efter smak!
3 msk puck-ost (är inte speciellt vanligt och inte heller enkelt att får tag på, men otroligt gott, med lite kolhydrater gör såsen tjock och smakrik. får ni inte tag i det så är det inte ett måste, använd eventuellt philladelphia-ost)


 


efter 30 minuter, häll av den överblivna vätskan (buljongen) från långpannan ner i såsen.
sätt in långpannan i ugnen ytterligare 15 minuter!

servera gärna med önos lågkalori lingonsylt, endast 6g kolhydrater/100 g!


Önos

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0